SCADA

SCADADepartamentrul SCADA a luat fiinta in anul 2005. De atunci am construit un know-how puternic in automatizarea sectorului energetic. In prezent, departamentul SCADA este unul dintre cele mai importante de pe piata de automatizare a sectorului de distributie a energiei, cu o echipa puternica de 25 ingineri dedicati, o retea de parteneri ca Siemens AG, Viola Systems Finlanda, Efacec Engenharia Portugalia, AL-Pro Germania si cu o pozitie importanta in piata romaneasca.

Prin implementarea proiectelor am dezvoltat un software de ultima ora, am initiat noi tehnologii in Romania, am sprijinit deschiderea standardelor si am implementat solutii complexe cu succes.

Produsele si serviciile noastre principale sunt:

  • Sisteme SCADA DMS/EMS/OMS pentru retele electrice si sisteme SCADA complexe
  • Sistems de automatizare pentru separatoare si reanclansatoare telecomandate
  • Sisteme de automatizare pentru posturi de transformare medie tensiune/joasa tensiune si substatiile de distributie secundare
  • Sisteme SCADA la nivel de substatii de transformare inalta tensiune/medie tensiune
  • Sisteme de automatizare personalizate pentru instalatiile industriale
  • Sisteme de automatizare pentru iluminatul exterior
  • Dezvoltare software


RTU ES200 – Convertor protocol de comunicaţii pentru sisteme SCADA

Ce este ES200?

Aplicaţia ES200 alături de hardware-ul CISCO IR809 reprezintă a IV-a generaţie de RTU gateway de protocol (Internet of Things), pentru controlul şi supervizarea sistemelor de distribuţie de energie electrică. ES200 a fost dezvoltat pentru a opera eficient sistemele de distribuţie de energie reprezentate de staţii electrice IT/MT sau posturi de transformare, folosind standardele actuale de securitate şi protocoale de comunicaţii standard în automatizari. În figura de mai jos este exemplificată utilizarea ES200.

ES_2000_1

Ce protocoale de comunicaţii sunt disponibile?

Protocoalele disponibile pe aplicatia ES200 permit interoperabilitate cu o multitudine de echipamente existente de pe piaţă (relee de protecţie, analizoare de calitate energie, IED-uri, PLC-uri) precum şi cu software SCADA EMS/DMS pentru centre de comandă. Protocoale de comunicaţii tip Master/Slave sunt disponibile atât pe Ethernet (TCP/IP) precum şi pe serial (RS232/485).

Protocol comunicaţii Tip Comunicaţie seriala RS232/RS485 Comunicaţie Ethernet TCP/IP
Modbus Master/Client
Slave/Server
Da
Nu*
Da
Da
DNP 3.0 Master/Client Da Da
IEC 60870-5-104 Master/Client
Slave/Server
N/A
N/A
Da
IEC 61850 Client N/A Da

Prin ce se deosebeste ES200 de alte sisteme similare?

Spre deosebire de sistemele SCADA tipice, ES200 permite actualizarea şi reconfigurarea completă a capabilitaţilor software în orice moment. ES200 poate fi configurat să funcţioneze şi să gestioneze informaţii, împreună cu aplicaţii terţe ce functionează de asemenea pe acelaşi hardware Cisco.

ES200

Prin intermediul Cisco Fog Director, ES200 oferă posibilitatea de a monitoriza datele senzorilor IoT pe scară largă și functii de control în infrastructura de rețea distribuită. ES200 este o aplicație de tip edge-computing.

ES200 este compatibil cu echipamentele digitale de generatie mai veche si îmbunătățește considerabil funcționalitățile de securitate și automatizare. ES200 permite extragerea si stocarea datelor. Acestea sunt procese critice care dau multă valoare automatizării operatorilor de rețea.

application-pdf SCADA FOR ENERGY SYSTEMS.pdf

ES_2000_1